home info bestuur agenda projecten foto's contact


Presentatie dichtbundel 'Nachtvlinders door het kattenluik', van Chawwa Wijnberg.
Dichteres Chawwa Wijnberg  presenteerde op zaterdag 21 april haar nieuwste dichtbundel. Zij las voor uit eigen werk en werd geintroduceerd door Lejo Schenk, voormalig directeur van het Tropenmuseum in Amsterdam. Omdat er in de bundel een aantal gedichten opgenomen zijn over 'Juffrouw Dood', was er een kleine tentoonstelling van een serie doodskistjes gemaakt door Adri Minnaar. De kistjes werden tentoongesteld met wisselende inhoud: beeldjes, teksten en wat er nog meer zal ontstaan.  Sommige onderdelen werden verzorgd door Etuschka Benschop en Anne Kempe. Ook werd er een korte voordracht gehouden over de dood en haar rituelen door Willy de Zutter, voormalig directeur van het Guide Gezelle-museum in Brugge.
De middag werd muzikaal omlijst  door  Elaine Loudon Wallace en Mark Shorey.

Chawwa Wijnberg (Dordrecht 1942) studeerde aan de Academie voor Beeldende Kunst St. Joost in Breda en werkte ruim tien jaar als beeldhouwer. Zij nam deel aan allerlei tentoonstellingen, onder meer in Enschede, Utrecht en Amsterdam. In 1984 was er een grote overzichtstentoonstelling van haar sculpturen in Galerie Micro in Oosterhout. Sinds 1990 maakt zij kleurenprenten in gemengde techniek, voornamelijk geinspireerd op gedichten van anderen en van haarzelf. Tentoonstellingen van dit werk waren onder meer te zien in Breda, Den Bosch en bij Amazone in Amsterdam.
Vanaf 1984 volgde zij een aantal jaren de poëzie-workshops van Elly de Waard. Van 1985 tot 1989 maakte zij deel uit van de dichteressengroep De Nieuwe Wilden, waarmee zij een groot aantal optredens in Nederland en België verzorgde, onder meer in De Balie in Amsterdam en het Vredenburg in Utrecht. In 1988, 1995 en 1996 trad zij eveneens op in de Nacht van de Poëzie. Haar gedichten werden gepubliceerd in verschillende tijdschriften en verzamelbundels.
Van 1994 tot 1997 schreef zij een column voor de opiniepagina van het Utrechts Nieuwsblad. Sinds 2004 schrijft zij een wekelijkse column voor de Provinciale Zeeuwse Courant.
Wijnberg was in 2003 en 2004 de eerste stadsdichter van haar woonplaats Middelburg en in die hoedanigheid nam zij onder meer het initiatief tot Park & Poëzie, de jaarlijkse dichtersmanifestatie in Middelburgse tuinen.
Haar Joodse achtergrond is een belangrijk en telkens terugkerend thema in haar werk.

Dichtbundels:

 

Aan mij is niets te zien (Furie/In de Knipscheer, 1989)

Handboek voor de joodse kat (Vita, 1993)

Matses en monsters (In de Knipscheer, 2001)

Echo van de roos (In de Knipscheer, 2005)

Nerf en flanken (In de Knipscheer, 2008)

Nachtvlinders door het kattenluik (voorjaar 2012)

Mattheus Passie en Stabat Mater - zondag 1 april 2012

De MATTHEUS PASSIE van Johann Georg Kühnhausen (+1714) is een eenvoudige passie, er zijn geen lange aria's en fuga's, maar de vierstemmige koordelen hebben in alle beknoptheid een dramatische zeggingskracht. De tekst volgt het lijdensverhaal van Christus volgens het evangelie van Mathheus. Het kleinkoor l'Hirondelle heeft deze passie al een aantal malen eerder mogen zingen, maar omdat het in al zijn eenvoud een ontroerend en indringend werk is en blijft, hebben ze ervoor gekozen deze passie nogmaals te vertolken.

Het STABAT MATER van Giovanni Battista Pergolesi (1710-1796) vertelt het verhaal van het verdriet van Maria die bij haar zoon aan het kruis staat. Vanavond niet het hele werk, maar een aantal delen eruit, in de gekozen bewerking gebeurt de begeleiding op het (kist)orgel, de zangstemmen worden deels door twee solisten (Miriam van der Peijl en Monique de Paauw), deels door vrouwenkoor vertolkt
Medewerkenden: kleinkoor l'Hirondelle o.l.v. Theo Hamelink
Evangelist: Joost van der Wulp (tenor)
Christus: Jos van der Linden (bas)
Orgel: Peter Simons (Mathheuspassie) / Arie Lensen (Stabat Mater)
Klavecimbel: Piet Hamelink
Cello: Martijn Kooiman
Mudekunsten 2011

Een dag vol activiteiten ter gelegenheid van Open Monumentendag, zaterdag 10 september 2011
Dagprogramma
10.30 u - 16.30 u Kunstmarkt met demonstraties op het de kerkweide. Deelnemende kunstenaars: Marie-Anne Vereecke / Catherine Pineau / Willy de Haan / Jeroen Woerkens / Lia Koenen / Hanna Bolier / Arie Vinke, / Jorien Brugmans / Loes Múller / Lambertus Denbrok vrije toegang
11.00 u Orgelbespeling door Cees Hamelink m.m.v. Monique de Paauw (dwarsfluit) vrije toegang
11.00 u - 16.00 u Kinderatelier 'De vrije vogel' o.l.v. Simone Hoogerwerf gratis, wel opgeven
12.00 u Historische wandeling: kerk, stadje, toren... gids: Wilfried Staelens 2 euro
14.00 u - 14.30 u Popkoor 'EigenWijs' o.l.v. Christine Vermaas: een swingend optreden in de kerk, met wereldsongs en classics 2. euro
15.00 u - 15.30 u Poëzie 'Nieuw geluid in oud gebouw':  de jonge veelbelovende dichter uit Groede, Tijs van Bragt, verkeert in poëtisch gezelschap van de Zeeuwse woordkunstenaars Theo Raats en Jorien Brugmans 2 euro
16.00 u - 16.30 u Ries de Vuyst, gitarist, singer/songwriter: Ries zal in St. Anna oude en nieuwe aangrijpende liederen van eigen hand brengen. Grote meesters van het wereldse lied vergeet hij daarbij niet. Een flinke scheut blues en wellicht een mespuntje chanson... 2 euro
     
20.00 u. TED VAN LIESHOUT, verteller, schrijver, dichter, tekenaar, komt met een levendige voorstelling voor volwassenen. Al tekenend en schetsend illustreert hij zijn aangrijpende verhalen en poëzie. Puur en levensecht. In 2009 werd hij voor zijn totale werk bekroond met de Theo Thijssenprijs. Een aanrader!! 8 euro
11.00-16.30u Buitenoptredens, met o.a. 'Hoog van de toren blazen'  door klein blazersensemble van 'Veronica' en vocaal/instrumentale lichte muziek m.m.v. Joeri de Bruijckere en Monique de Paauw. 
Ieder die een instrument bespeelt is welkom om een vrijblijvend op de kerkweide een 'gastoptreden' te verzorgen.
 
     
De maakbare mens in aantocht?
Mudelezing door dr. Ing. Fokko Wieringa
Ondanks het feit dat we nog lang niet alles begrijpen weten we steeds handiger gebruik te maken van nieuwe wetenschappelijke kennis. Medische technologie wordt in toenemende mate ingezet voor diagnostiek en therapie: wat begon met simpele hulpmiddelen ter ondersteuning van een haperende lichaamsfunctie, heeft inmiddels geleid tot de mogelijkheid om delen van het lichaam te vernieuwen. Tegelijkertijd breken overheden zich hoofd over hoe zij de exploderende kosten voor de zorg in de hand kunnen houden.
Maar zelfs als geld geen rol zou spelen, kunnen we met de huidige stand van wetenschap en technologie niet stellen dat de mens 'maakbaar' is in de zin van vrijelijk ontwerpen en bouwen. Wel zijn delen van de mens steeds beter maakbaar in de zin van 'repareren / vervangen',  hetgeen de spreker aan de hand van een aantal voorbeelden hoopt toe te lichten.
Dr. Ing. Fokko Wieringa (Haarlem, 1965), stimuleert vanuit TNO medisch technische innovaties. Vertegenwoordigt Nederland in diverse internationale normencommissies. (Mede) uitvinder van 13 patenten aangaande medische techniek en halfgeleiderfabricage. Gastdocent bij School of Medical Physics and Engineering van TU - Eindhoven.
Jong Talent in Sint Anna
Op zondag 29 mei 2011 verzorgden leerlingen van de Zeeuwse Muziekschool een gevarieerd concert. Er werd gemusiceerd op piano, dwarsfluit, saxofoon, gitaar en ook kwamen enkele jonge zangeressen aan bod.


Musica del Alma y Palabres del Corazon - zondag 17 april 2011
Blokfluitensemble 'Alma del Core' onder leiding van blokfluitiste en zangeres Marja Smet, is ruim 20 jaar begonnen als onderdeel van het ensemblespel van de Zeeuwse Muziekschool, en heeft zich ontwikkeld tot een ensemble met eigen naam en faam. Het repertoire strekt zich breed uit van Renaissance tot hedendaags. Dit jaar is het ensemble de uitdaging aangegaan om een programma samen te stellen met speciaal voor haar door gitarist en tangospecialist Huibert-jan Vader gearrangeerde Zuid-Amerikaanse dansen. Naast dansen van componisten als Canaro, Ciriaco Ortiz, Sarpino/Caldarella, staat uiteraard de bekende Libertango van Astor Piazolla ook op het programma. Nog niet eerder zijn milonga's en tango's van eerder genoemde componisten speciaal voor blokfluitensemble gearrangeerd en uitgevoerd en kan met recht gesproken worden van een vernieuwing.

De dansen worden afgewisseld met bijpassende muziekpoëzie (Nederlandstalig) van Emma Burns / Huibert-Jan Vader. Emma Burns publiceerde als dichteres o.m. in Krakatau, Ballustrada en het Hollands Maandblad, dat haar tweemaal (in 2007 en 2008) als één van de tien in het bijzonder opgemerkte auteurs van het afgelopen jaar betitelde. Zij won jury- en publieksprijzen in Amsterdam, Zeist en Amersfoort. Momenteel werkt zij aan haar debuutbundel die in september 2011 zal verschijnen bij 'De Contrabas'.
Huibert-Jan Vader is als docent verbonden aan de Zeeuwse Muziekschool. Zijn leraar aan het Brabants Conservatorium, Baltazar Benitez, bracht hem in aanraking met de Argentijnse Tango, die gedrurende ruim 20 jaar een groot deel van zijn uitvoerende carriere heeft bepaald. De samenwerking tussen hem en Emma Burns is ontstaan in mei 2010 bij de Middelburgse literaire middag 'Poëzie in het park'. Van de spontane inspiraties waar de organisatie van die middag op hoopte, kwam het: ter plekke ontstond in samenwerking 'Muziekpoëzie' wat verrassend goed beviel. Aangespoord door dit succes zijn ze vaker samen gaan optreden op podia in Nederland en Belgié.
foto Arjen Broers

MUDELEZING door Prof. Erik Borgmans uit Tilburg
'Een uitnodigende toekomst'

Erik Borgman (Amsterdam, 1957) is lekendominicaan en hoogleraar aan de Universiteit van Tilburg. Hij studeerde theologie en filosofie in Nijmegen en doet onderzoek op het grensvlak van religie, christendom en hedendaagse cultuur. In 2008 riep het weekblad Vrij Nederland hem uit tot één van de twaalf meest scherpzinnige denkers van Nederland en in 2009 was hij volgens een enquete van Trouw één van de drie meest inspirerende theologen.

 

Op uitnodiging van de Kunstkring verzorgde dhr. Borgman een lezing  met als titel ‘Een uitnodigende toekomst’.  Wij zijn collectief bang voor de toekomst, is de stelling van Borgman. Onze politiek is één grote poging de onzekerheid af te weren en te zorgen dat we vasthouden wat we hebben. Onze bestuurders zijn met name bezig zichzelf en ons de illusie te geven dat ze alles in de hand hebben. Maar risico laat zich niet uitbannen, meent Borgman. Wat wij in plaats daarvan dreigen te smoren is de hoop: hoop dat er een beter, voller leven mogelijk is en ons verlangen naar waarachtig goed leven niet vergeefs zal zijn. Zonder hoop en zonder verlangen is menselijk bestaan onmogelijk. De onvrede die velen in Nederland op dit moment parten speelt en waarvan onze media dagelijks getuigen, zou wel eens te maken kunnen hebben met het gebrek aan perspectief dat mensen ervaren. Wie gelooft dat er iets in het verschiet ligt, kan zich over tegenslagen heen zetten. Voor wie er niets meer in het verschiet ligt, is het moeilijke de ongemakken van het heden te relativeren…..

 


Meander- ensemble: 13 februari 2011
Het Belgisch ensemble 'Meander', bestaande uit Inge Zutterman (zang), Christian Vasseur (aartsluit) en Gilbert Isbin (renaissanceluit),  brengt composities van Gilbert Isbin voor zang en 2 luiten, op gedichten van dichters die een link hebben met Brugge: Jotie 't Hooft en Melanie van Brugge stierven er op jeugdige leeftijd, Ann Vanneste, Luuk Gruwez en Marcus Cumberlege wonen er of hebben er tijdelijk verbleven. De componeerstijl is hedendaags maar toegankelijk. De muziek vertoont invloeden uit de hedendaagse klassieke muziek, de jazz, maar ook uit de wereldmuziek en uiteraard de renaissancemuziek. Ook brengt het ensemble luitduetten, waarbinnen ruimte is voor improvisatie. Door het toepassen van de 16e eeuwse speeltechniek maakt Meander een brug naar de luitmuziek uit de renaissance.

Inge Zutterman studeerde zang en lyrische kunst aan het Brugse conservatorium. Haar repertoire omvat voornamelijk muziek uit de 17e en 18e eeuw, maar ook in het hedendaagse repertoire is zij zeer actief. Gilbert Isbin studeerde luit aan het conservatorium van Brugge. Hij bracht reeds 21 CD's uit als solist of in samenwerking met andere musici, en concerteerde over heel Europa en in de US. Zijn composities worden regelmatig uitgevoerd door diverse ensembles. Christian Vasseur studeerde luit bij o.a. Eugène Ferré en Yasunori Imamura. Hij is lid van het trio Djuwel en het kwartet OGR.

Voor meer informatie kunt u kijken op de
website van Gilbert Isbin
Voorstelling 'Spreken met de doden' - gedichten, verhalen en muziek - 14 november 2010
Tijdens de novembermaand liggen de chrysanten over de dodenakkers verspreid. Een maand bij uitstek om stil te staan bij onze doden, bij het verleden, bij oorlog en verzet. Een poging doen om de afstand te overbruggen. Deze middag was er een divers gezelschap dat eigen interpretatie gaf aan het herdenken: Een generatie van kunstenaars die de agressie van de vijand persoonlijk hebben meegemaakt, maar ook jongere kunstenaars die de beleving alleen overgeleverd kregen...

Deelnemers aan deze voorstelling waren:
Heleen Antheunis, voordrachtskunstenares:
monoloog uit 'Godenslaap' van Erwin Mortier
Wim Hofman, dichter: 'Voor jou mijn lief';  'Wat we hadden en wat niet'
Monique de Paauw, mezzosopraan:  Uit de Mauthausencyclus van Theodorakis: 'Asma Asmaton' 'O Drapetis'

Jan Peter Kakebeeke:
gedicht 'Bloem'
Ineke van Geest, vertelster:
'Als de Sinabung rommelt'
Willem van Vliet, schrijver:
verhaal over Bonifacius
Albert de Vos, gitarist: Strijdliederen

Karla Lieve Savat, fluitiste:
Elegie van Jan Karman
Jong Talent in Sint Anna  - 27 juni 2010
In samenwerking met docenten van de Zeeuwse Muziekschool, verzorgde de Kunstkring een muziekmiddag die geheel gewijd was aan jonge Zeeuws-Vlaamse muzikale talenten. 8 Jonge mensen toonden hun talent en technische vaardigheden op hun instrument: Marlot Rouw (harp), Stijn Cappetijn, Hanneke Melger en Joeri de Bruijckere (gitaar), Milou Audenaerd (saxofoon), Naomi Veenhoven (dwarsfluit), Anne de Feijter en Sophie Verbraeken (piano).
Mudelezing: 'Vincent en de kunst van het leven' - 21 maart 2010
Door Prof. Dr. Anton Wessels, em. hoogleraar godsdienstwetenschap aan de VU
Vincent van Gogh is enkele jaren predikant en evangelist geweest. Maar ook nadat hij zijn roeping als schilder gevolgd had is hij evangelist gebleven, wat Anton Wessels in zijn boek 'Het Evangelie volgens Vincent van Gogh' overtuigend laat zien. Prof. Wessels onderzocht de mogelijkheid om een Van Gogh-Bijbel samen te stellen. Voor schilders als Rembrandt en Chagall ligt dat voor de hand omdat zij beiden talloze illustraties bij de Bijbel hebben gemaakt. Voor voor Van Gogh is dat niet zo vanzelfsprekend omdat hij slechts enkele voorstellingen heeft gemaakt die men Bijbelse illustraties kan noemen, zoals 'De Barmhartige Samaritaan', 'De opwekking van Lazarus' en 'de Pietà'.
In deze lezing werd 'Het Evangelie volgens Vincent van Gogh' gepresenteerd aan de hand van drie aan hemzelf ontleende thema's: Droefheid en Blijdschap, Duisternis en Licht den De kunst van het Leven, die ook de onderverdeling van het boek vormen.
Trio Hemera: 'Om grote minne' - 14 februari 2010

Dit trio, bestaande uit sopraan Dina Verheyden, blokfluitiste Julia Miller en organist Koen Pauly brachten op zondagmiddag 14 februari (Valentijnsdag) werk uit de Gouden Eeuw. Het programma was opgebouwd rond middelnederlandse minnepoëzie, waarvan we vroege voorbeelden vinden bij Hadewych. Latere Nederlandse minnepoëzie vinden we terug bij vroeg 17e eeuwse dichters-schrijvers- componisten als Jacob Cats, Constantijn Huygens, e.a.
De drie muzikanten debuteerden als trio in 2005 op de concertpodia, en traden o.m. op in het prestigieuze Concertenfestival te Knokke-Heist. Momenteel brengen zij voornamelijk werk uit de Gouden Eeuw en verlaten daarbij de veel betreden paden...elk vanuit eigen specialisatie en onderzoek dragen zij bij aan de ontdekking en uitvoering van zelden gehoorde pareltjes.
Duo Phoenix - 29 november 2009

Vocaal artieste Francoise Vanhecke en rietspeler Stephan Vermeersch treden samen op als Duo Phoenix. Het is hun doel om repertoire van de 20e en 21e eeuw uit te voeren, te improviseren en tot interactie te komen met andere musici en kunstvormen, in een expressieve communicatie met het publiek. Zoals de mythische vogel Phoenix uit zijn assen verrijst, zo is de klarinet-saxofoon verbonden met de stem. De mélange van timbres is een zeer expressieve combinatie: het ene moment bekoren ze met zalige melodievoering om het volgende moment te choqueren met heftige ritmische uitspattingen of klankcombinaties.
Beiden zijn het geen vreemdelingen op de internationale scene van hedendaagse en klassieke muziek. Als solisten, kamermusici en docenten namen zij deel aan festivals, concerten, masterclasses en workshops over de hele wereld.
Mudelezing 'Sint Anna ter Muiden en het veranderende landschap' - 25 oktober 2009
Lezing door dhr. Ad Beenhakker (1934). Dhr Beenhakker studeerde civiele techniek te Delft, was werkzaam bij het Waterloopkundig Laboratorium, Rijkswaterstaat en de Rijksplanologische Dienst, en werd later hoofd van het bureau Natuur en Landschap van de Provincie Zeeland. Hij publiceert regelmatig in tijdschriften en vakbladen over de geschiedenis en het landschap van Zeeland.
Op virtuoze wijze wist hij de toehoorder te boeien met zijn verhaal over de nauwe relatie die al sedert eeuwen bestond tussen Sint Anna ter Muiden en het Zwin, de vaargeul die zorgde voor de opkomst, de glorie en tenslotte de ondergang van het welvarende handelsstadje.
Poëzieproject 'Woorden vliegen rond de toren' - 27 september 2009
Zondagmiddag 27 september ging de aandacht naar gedichten van twee gedreven Zeeuwse dichters. Sandra Burgers en André van der Veeke zijn de uitdaging aangegaan om in de zomermaanden te zoeken naar het heden en verleden van de voormalige middeleeuwse havenstad. Hun doel daarbij is geweest interessante onderwerpen te vinden voor hun gedichten. Beiden raakten gefascineerd door het stadje Sint Anna ter Muiden. De observatie en de beleving van de omgeving heeft geleid tot hun eigen kijk op de voormalige havenstad: Sandra Burgers baseerde haar gedichten vooral op waarneembare symbolen in het straatbeeld en het landschap. André van der Veeke legde zich toe op een reeks historische gedichten.
Naast de opdrachtgedichten lieten de dichters ons ook kennismaken met poëzie uit eigen verzameld werk.
De middag werd opgeluisterd door het saxofoonkwartet 'De Primitieven', dat werken bracht van Praetorius tot Nyman en David Liebman
Mudelezing  'Een hymne voor Sint-Anna' - 23 augustus 2009

De tweede Mudelezing van dit jaar werd verzorgd door dhr. Raphaël Rijntjes, docent kunstgeschiedenis aan de universiteit te Utrecht. De lezing was getiteld 'Een Hymne voor Sint-Anna'. De zeer vroege verering van Sint Anna in Mude stond hierbij centraal, en er werd een interessante kijk gegeven op de route van de Annarelieken van Constantinopel naar Vlaanderen, op het Mude van de middeleeuwen en op het huidige kerkgebouw.
De lezing werd ingeluid door een middeleeuwse hymne, gezongen door dhr. Rijntjes zelf. Na afloop van de lezing werden de toehoorders mee naar buiten genomen en werd het kerkgebouw aan een nadere inspectie onderworpen.
Zomerexpositie: Guido Lippens - tekeningen - juli /  augustus 2009

Een grafisch Fingerspitzengefühl was karakteristiek voor de vroege, destijds systematisch genoemde tekeningen van Guido Lippens. Hij trok lijnen over een vierkant vel papier, van kant naar overkant met een vaste interlinie tot een regelmatig, maar met de hand gemaakt patroon ontstond. Hij vulde een blad kruislings met lijnen en liet de snijpunten blanco, alsof daar de lijnen elkaar ophieven. Uit deze strakke basis in de jaren zeventig is een oeuvre gegroeid met een weelde aan vormen, motieven en variaties. Fragmenten van zaagbladen, een speelgoed mattenkloppertje, siervoorwerpen en plantenloof verdringen elkaar soms binnen de compositei.
Tekenen is de basis van het oeuvre van Guido LIppens. Door zijn concentratie op de lijn als ding is hij steeds meer mogelijkheden gaan zien om er een materiële vorm aan te geven. Een lijn kan getekend zijn of uitgespaard, gesneden, gefiguurzaagd, met of zonder benadrukken van reliëf, gearceerd, onderbroken of doorgetrokken, van schaduwrand voorzien of messcherp in beeld komen.
Mudelezing: 'Sint Anna ter Muiden, een droom van een stad' - 14 juni 2009
Het fraaie stadje Sint-Anna ter Muiden kent een rijke historie; ooit was er zelfs een kunstenaarskolonie gevestigd, waar diverse dichters en schilders uit alle windstreken heenkwamen en er geïnspireerd werden door de schilderachtige omgeving. Om deze historie nader te belichten, organiseerde de Kunstkring in 2009 een serie lezingen, die alle een bepaald aspect van Sint-Anna ter Muiden en haar directe omgeving centraal stelden.
Dhr. Arco Willeboordse, medewerker cultuur van de gemeente Sluis, verzorgde de openingsvoordracht, getiteld: 'Sint-Anna ter Muiden, een droom van een stad'. De geschiedenis van Sint Anna, de monumenten, de kunstenaars die er verbleven en ook enkele anekdotes werden in deze lezing belicht
Ensemble Rossignol - 3 mei 2009

Ensemble Rossignol, bestaande uit blokfluitiste Alice Gort - Switynk en luitiste Elly van Munster, verzorgde een middagconcert met als titel 'London Love'. Het programma bevatte werken van de 250 jaar geleden overleden componist georg Frideric Händel en van tijdgenoten die in Londen in zijn schaduw leefden en werkten. Het verrassende van dit ensemble is dat zij oude muziek perfect weten te combineren met hedendaagse composities. Ook in dit programma werden werken van de oude meesters afgewisseld met hedendaagse 'Lovestories' van de componist Axel Ruoff (1957).
Dit evenement werd georganiseerd in samenwerking met 'Het Podium' in Zaamslag, waar het ensemble op 2 mei hetzelfde programma ten gehore bracht.
Projecten van 2008
9 november:
Strijkkwartet 'Amaryllis': 'Die sieben letze Worte Jesu Christi' van Joseph Haydn
juli / augustus
: Zomerexpositie met werken van Rik Vandewege en Arie Berkulin
20 april:
'Muziek en Emotie': werken van Claudio Monteverdi, uitgevoerd door vocaal ensemble 'Cappella I Fiamminghi' o.l.v. Arie Lensen