home info bestuur agenda foto's contact
zondag 1 juli 2018
ST BAAFSKERK TE AARDENBURG
16.00u
Entree: 15 euro
Receptie na het concert

MUSICA BREXIT
Engelse koormuziek door het Vlaams koor 'Polyfoon' onder leiding van Lieven Deroo
In tijden dat Engeland zich politiek en economisch in een moeilijke situatie heeft gewrongen door zich, zoals op het einde van de 19e eeuw, terug te trekken in 'a splendid isolation', en daar de gevolgen nog niet ten volle van beseft, vond Polyfoon het nuttig om het eiland in een positief daglicht te zetten door een mooi programma Engelse a cappella muziek  in elkaar te zetten.
Met de titel 'Musica Brexit' hebben zij dan ook enkel het beste voor met de eilandbewoners en de titel staat voor een samentrekking van iets als 'Musica de Brittannia exit',  muziek waardig om verder gebracht en gehoord te worden dan op het eiland zelf!
Het programma bevat werken van componisten uit de 15e, 15e, 19e en 20e eeuw. Pareltjes van Tallis, White, Sheppard, Taverner, Fayrfax, Taverner, Stanford, Pearsall en Talbot

Reeds eerder trad het koor op in Sint Anna ter Muiden. In december 2017 brachten zij een prachtig adventsconcert, maar gezien de beperkte ruimte en de grootte van het zangersgezelschap vonden wij het als Kunstkring de moeite waard om het koor nogmaals te vragen maar dan in een grotere en meer akoestische ruimte. De samenwerking met het Bach-comité te Aardenburg kwam tot stand en resulteerde in het organiseren van dit prestigieuze project in de prachtig klinkende Sint Baafskerk te Aardenburg

Polyfoon
is een projectmatig ensemble van geschoolde zangers, in 1999 samengebracht door artistiek leider Johan Geerts en zanger-dirigent Lieven Deroo. Van bij zijn ontstaan heeft het zijn eigen stem laten horen in het Vlaamse koorlandschap. Dat heeft het ensemble gedaan met groots opgezette concertconcepten met muziek, beeld en woord, of projecten met een bijzondere thematiek. Daarbij is er één constante: elk van de projecten is een verrassende confrontatie tussen oude en hedendaagse polyfonie. Polyfoon huldigt dus het 'ante et nunc' principe - van vroeger en nu. En elk van de concerten is opgebouwd rond één specifiek thema, verhaal of componist.
Het programma is reeds te horen geweest in Antwerpen en zal in het najaar opnieuw ten gehore gebracht worden in de St. Pieterskerk te Utrecht in het kader van de bekende Pieterskerkconcerten.

Kaarten zijn te bestellen via de website van het Bach-comité Aardenburg
Of per mail via: kunstkringsintanna@gmail.com